Dietaroma

Louis Sevelinges start zijn onderzoeken naar etherische oliën

Het begint in 1927 allemaal met Louis Sevelinges, apotheker en botanicus aan de faculteit Farmacie van Lyon met etherische oliën als specialisme. Hij helpt met de herontdekking van de eigenschappen van etherische oliën. De resultaten van zijn onderzoek worden in 1929 gepubliceerd in zijn proefschrift over de essentiële olie van munt.

In de jaren 40 keerde hij terug naar Bourg-de-Thizy, zijn dorp, waar hij een apotheek opende. Al snel komen mensen van ver om te profiteren van zijn kennis en producten met kruiden en essentiële oliën.

Voortbouwend op dit succes creëerde hij in 1950 de Phytaroma-laboratoria, die kruidengeneesmiddelen en essentiële oliën ontwikkelen en produceren. De bekendheid groeit snel.

Om de ontwikkeling van reformwinkels te ondersteunen, creëert hij in 1966 het merk Diétaroma met een volledig portfolio aan hoogwaardige voedingssupplementen, 100% exclusief voor dit merk.

Als echte pionier van fyto-aromatherapie worden innovaties vervolgens gekoppeld aan de ontwikkeling van een unieke knowhow rond:

  • Specialiteiten met essentiële oliën: Phytaromasol-sprays, Oléopolis
  • Complex Melkzuurfermenten: dit is de geboorte van het Philaromal-gamma,
  • Fytotherapie cocktail Circulior wordt Vinalège, Lithyabil wordt Actilège en recent CIP (Concentreer Integral Plantes®)een belangrijke innovatie die veel invloed zal hebben.
  • En nog veel meer…

De leiding is momenteel in handen van enkele ondernemers met een passie in kruidengeneeskunde. “Diétaroma is een pionier op het gebied waarvan de geschiedenis voor zich spreekt. Gebouwd op een visie die is gebaseerd op innovatie en dynamiek. We willen in deze beweging blijven en resoluut op weg zijn naar de toekomst.”