Solyvia

Over Solyvia, biologische schoonheidsproducten van Corsica

Het Solyvia-team is in de eerste plaats het verhaal van vier jeugdvrienden die graag de problemen van het dagelijks leven willen oplossen dankzij de voordelen van de traditionele mediterrane wijze van bereiden van producten geschikt voor gebruik door mensen.

Het landgoed Solyvia

Onder de zon van de Costa Serena, in het hart van 45 hectare aan biologische plantages en 25 hectare wildernis, groeien de planten die nodig zijn om kleine schatten Solyvia te maken.

… Gelegen tussen Terre en Mer aan de Costa Serena, ten oosten van het eiland, vormt het landgoed Solyvia de basis van het Solyvia project. Het strekt zich uit over een uitgestrekt gebied van 70 hectare langs de Middellandse Zee en de vijver van Urbino. De laatste is geclassificeerd, net als het bos van Pinia, als Natura 2000 gebied en is ronduit uitzonderlijk te noemen. Beide gebieden behoren tot het Conservatoire du Littoral. De 45 hectare aan gewassen, voornamelijk citrus (citron, mandarijn, limoen, citroen, grapefruit, kumquat), die zich op het landgoed bevinden, zijn onderworpen aan een biologische certificering door Ecocert SAS.

Bijna twee dozijn plantensoorten die in deze gebieden worden gevonden, worden gebruikt in de Solyvia producten. Planten zoals: helichrysum, cistus, wilde peen, mirte, olijf, rozemarijn, aardbeiboom, weegbree, St. Janskruid en calendula. Veel van deze medicinale planten groeien in het wild in dit, specifiek mediterraan vegetatiegebied dat bijna 25% van het totale landoppervlak van Corsica beslaat. Elk jaar worden deze verschillende plantensoorten geoogst.

Geautoriseerde oogst

Deze oogst wordt geautoriseerd door het Conservatoire du Littoral en vindt plaats op beschermd wild land, alles in overeenstemming met het handvest van de verzameling van planten met aromatische en medicinale geuren van Corsica. Zo wordt de levensduur van de endemische plantensoorten behouden.

Solyvia gebruikt ook verschillende citrusvruchten, (citron, mandarijn, limoen, citroen, grapefruit, kumquat) die rechtstreeks van het veld komen, dit vanwege hun therapeutische eigenschappen maar ook vanwege hun formidabele parfums.

Het landgoed Solyvia is een uitzonderlijk gebied, het is een afgebakend geografisch gebied, gebouwd rond de geschiedenis van een menselijke gemeenschap, zijn waarden, zijn praktijken en zijn knowhow.

Wilt u meer weten over de mooie producten van Solyvia, laat het ons weten, we vertellen u er graag over.

Producten van Solyvia